2012年9月20日 星期四

Gestoomde kip drumsticks met kentjoer saus

Deze dinsdag heb ik een hoofdgerecht (gestoomde kip drumsticks met kentjoer saus) bij Thuisafgehaald.nl aangeboden.
Helaas willen niemend dit gerecht..... 
Maar Sander en ik vinden dit heel lekker, vooral zelfgemaakt lente ui en gember saus.  Lekker met witte rijst en kip. 


Gestoomde kip drumsticks met kentjoer saus (2 personen):


4 kip drumsticks

Gemarineerd saus:
1el soya saus
1tl zwarte soya saus (onverplicht)
1el chinese wijn
1el kentjoer poeder
1tl verse gember, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
1/2tl suiker
3/4tl zout
pepper





1. Gemarineed kip drumsticks met de saus in een keramisch/glaze schaal.  Houdt ze in koelkast voor twee uur.
2. Stoom de drumsticks in 30 mins, hoge vuur.
3. Gebruik een vork de drumsticks proberen. Prik een drumkstick om het dikkere deel, vind je geen bloed van daar. Dit is klaar.

Lente ui en gember saus:
2 stukjes lente ui/salad ui, fijngesneden
1/2el verse gember, fijngesneden
4el olie
1/3tl zout
1el soya saus

1. Verhit olie in een hapjespan en bak lente ui en gember op middelhoog vuur 1-2 mins.
2. Voeg zout en soya saus toe. Lekker met witte rijst.

Eet smakelijk!!


沒有留言:

張貼留言